+31 - (0)10 524 34 44

Niveau 4 SHS

Cosinta vindt het belangrijk dat u zichzelf ten alle tijden verder kunt ontwikkelen. Steeds meer schoonheidsspecialisten willen zich ‘Allround’ noemen en als dusdanig erkend worden. Met die gedachte in ons hoofd bieden wij u deze kans aan! Vanaf het nieuwe trainingsseizoen bieden wij op elkaar volgende specialisatie-modules aan, waaronder Acne, Huidverbeteringsmassage en Shiatsu. Vanaf volgend jaar komen hierop volgend ‘Additionele behandelmethoden’ en ‘Ondernemersvaardigheden’ bij. Alle specialisaties worden door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging geëxamineerd en daardoor erkend door de ANBOS. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat bepaalde behandelingen voor uw klanten vergoed worden door zorgverzekeraars, een fijn voordeel voor u en uw klant! De acnespecialisatie wordt gegeven door Debora de Groot, de huidverbeteringsmassage door Gudrun Has en de Shiatsuspecialisatie wordt gegeven door Irene van Duuren. De examens worden door het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging afgenomen. Alle specialisaties zijn dan ook Anbos erkend wanneer u uw diploma heeft behaald. Indien u alle 5 de specialisaties heeft behaald, mag u zichzelf ‘Allround Schoonheidsspecialiste’ (op niveau 4) benoemen! U kunt er ook voor kiezen losse modules te volgen, dan ontvangt u een diploma van de desbetreffende specialisatie (geen Allround Schoonheidsspecialiste diploma). De lessen worden voornamelijk gegeven op donderdagavond, vrijdagochtend en -middag en zaterdagochtend.

  • Shiatsu!

Shiatsu- therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen. Shiatsu is vergelijkbaar acupunctuur, maar dan zonder naaldjes. De achtergrond van shiatsu ligt in de traditionele Chinese geneeswijze. Er wordt gewerkt op energiebanen (meridianen).

  • Acne start op donderdag 28 maart 2019!

Acne is de meest voorkomende huidaandoening bij vooral jonge mensen. Kenmerkend voor acne zijn papels, pustels, comedonen en talgcystes. Deze komen voornamelijk voor in het gezicht, op de schouders, borst en rug. De acne behandeling is erop gericht om de huid te verdunnen, te verweken en onzuiverheden te verwijderen. Hierdoor worden psychische spanningen verminderd. Ook het geven van een goede voorlichting over onder andere voeding, hygiëne en thuisverzorging is een belangrijk gedeelte. Veel zorgverzekeraars vergoeden de gehele of gedeeltelijk de behandeling indien de schoonheidsspecialiste in het bezit is van een diploma specialisatie acne. 

Voor meer informatie of om je in te schrijven, klik hier.

  • Huidverbeteringsmassage! 

Wat is huidverbeteringsmassage? Een combinatie van Pincements- en bindweefselmassage. De pincementmassage is een reflectorische massage, de zenuwuiteinden in de huid worden geprikkeld, hierdoor wordt de spanning in de zenuwuiteinden in balans gebracht. De massage beïnvloedt direct het zenuwstelsel en indirect de bloed- en lymfestroom. Door deze massage wordt het regulatiesysteem van het lichaam geactiveerd, zodat direct een verbetering optreedt van alle huidfuncties. Het herstel van de huid wordt gunstig beïnvloed. Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. De massage activeert de celvernieuwing (tijdens de bindweefselmassage prikkel je de bindweefselcellen –fibroblasten- en hierdoor gaat het lichaam collageen en elastine (sneller) aanmaken. Hierdoor krijgt de huid een betere doorbloeding, de huid wordt steviger en krijgt een jonger aanzien. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de huidverzorgingsproducten. 

  • Ondernemersvaardigheden data-en prijsinformatie binnenkort online

Ondernemen is een vak apart, het wordt vaak onderschat of als lastig ervaren. Er is veel om rekening mee te houden en als je een goede ondernemer bent kun je je salon laten groeien. Tijdens de specialisatie leer je alles wat er komt kijken rondom het runnen van een eigen salon/onderneming.

  • Additionele behandelmethoden data-en prijsinformatie binnenkort online

De additionele behandelingen zijn extra specialisaties die je kunt toepassen in de salon. Denk bijvoorbeeld aan aromatherapie, behandeling van de donkere huid, huidverzorging voor de man, bruiningsmethodes, voedingsleer, het uitvoeren van een Thalasso-behandeling, toepassen van afslankmethoden, geven van kleuradvies voor make-up en kleding en nog veel meer!

Wilt u meer informatie over deze specialisaties? Mail naar Verkoop@cosinta.nl. Growing by knowing! 

 

Bekijk snel de promotiefilm van de opleiding:

WhatsApp chat